Blandade bra-ha recept | |
KLADDKAKA 100 gr margarin
|
Grädda 175 grader ca 35 minuter
|
CHOKLADBOLLAR 100 gr margarin - mjukt
|
Receptet taget ur "Vi bakar" Blanda allt i en bunke
|
CHOKLADBOLLAR 100 gr margarin - mjukt
|
Receptet taget från "Havregrynspaketet" Blanda allt i en bunke Som ovan |
SCONES 16 st 8 dl vetemjöl 100 gr margarin - mjukt 3 dl mjölk eller filmjölk (Det blir saftigare med filmjölk)
SCONES som pinnbröd
|
Receptet taget ur "Vår Kokbok" Sätt på ugnen 250 grader Dela degen i 4 bitar -Platta ut på smord plåt
(eller plåt med bakplåtspapper) med mjölad hand stora "platta
bullar" Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter
|
MUFFINS 12 st 1 ägg
|
Sätt på ugnen 200 grader Blanda, helst vispa ägg och socker poröst Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao
i en plastpåse Häll smeten i 12 st pappersformar, på plåt med hjälp av sked eller dylikt Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter
|
MOROTSKAKA 2 medelstora morötter Glasyr:
|
Sätt på ugnen 175 grader Låt kakan svalna
|
MORMOR HILDURS GURKINLÄGGNING ca ½ dl citronsaft
|
Blanda allt, låt stå kallt ett par timmar = klart |
SMULDEG TILL PAJ 100 gr margarin
|
Blanda mjöl, socker och margarin med en gaffel i
en bunke, man får inte hålla på för länge, den ska vara grynig eller klumpig Smörj en ugnssäker form ca 1½ x 3 dm
stor, 5 cm djup Lägg i frukt, bär eller rabarber efter recept nedan Strö smuldegen över Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter
|
BÄR-FYLLNING TILL SMULDEGSPAJEN ca ½ liter färska eller frysta bär
|
Eventuellt så dubblar man bär-fruktmängden Blanda socker och potatismjöl Häll i frukten i formen och strö över socker-potatismjölsblandningen |
ÄPPEL_FYLLNING TILL SMULPAJEN 4-5 äpplen |
Skala, kärna ur och skiva äpplena Strö över kanel och socker eller |
RABARBER-FYLLNING TILL SMULSPAJEN ca 500 gr (ca 1liter) rabarber |
Skär rabarbern i cm-stora bitar Blanda socker och potatismjöl Varva rabarber och
socker-potatismjölsblandningen i formen
|
ÄPPELPAJ -(SMUL) Smuldegen: 3 äpplen |
Receptet taget ur "Vi bakar" Sätt på ugnen 225 grader Blanda mjöl, socker och margarin med en gaffel i en bunke, man får inte hålla på för länge, den ska vara grynig eller klumpig Smörj en ugnsfast form Grädda i mitten av ugnen 225 grader cirka 18-20 minuter
|
FLAP_JACKS - Ingers skogskaka Till 64 rutor (jag skar till 30st) 8
dl cornflakes
|
1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt riven ingefära. 2. Smält smöret, rör ner honungen och blanda det med de torra ingredienserna. 3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, eller smörj formen ordentligt. 4. Häll smulorna i pannan och pressa ner dem till en fast och hård kaka (det är det som får dom att hålla ihop och bli knapriga). 5. Grädda mitt i ugnen på 200 grader, cirka 20 minuter tills kakan är gyllene. 6. Skär rutor medan kakan är varm och låt rutorna kallna på plåten.
Receptet är lätt att variera genom att lägga i exempelvis müsli, frön eller nötter.
OBS! Om man delar kakan i 30 bitar blir det per bit: 300 kcal, 38 kolhydrater, 17 gram fett OOOPS!
|
HELENAS BANANKAKA 75gr smör |
Smält fettet i kastrullen. |
SANDRAS SALLAD FÖR 4 PERS. 4 dl lätt-creme-fraiche |
|
FILMJÖLKSLIMPA 2 ST 10 dl vetemjöl 1½ dl ljus sirap |
Blanda alla torra ingredienser först. Degen blir väldigt lös, häll upp i 2 formar, Gräddas längst ner i ugnen, 1 timme i 175
grader. |
FRYST CREME-FRAICHE-TÅRTA 2 äggvitor Till formen: |
Skilj äggvitorna från äggulorna. |
RUNES SMÖRGÅSTÅRTEFYLLNING 1 stor röd lök (finhackad) |
Att försiktigt röras ihop till en smet Garnera med gurkskivor, räkor och laxrosor. |
BANAN OCH DAJM-TÅRTA |
Vispa grädden ganska fast och blanda ner
chokladsåsen. |
SPÖKKYCKLING 4 kycklingfiléer Marinad: |
Sätt ugnen på 200 grader Blanda marinaden. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem ta smak i 15 min. Lägg över filéer och marinad i en ugnsfast form och stek i ugnen i 10 min. Ta ut formen ur ugnen, lyft upp filéerna och vispa i créme fraiche till en god sås. Lägg tillbaka filéerna i såsen och grädda i ytterligare cirka 10 min. Servera kycklingen tillsammans med ris eller klyftpotatis och en grönsallad. Tiden för marineringen och tiderna i ugnen kan utökas lite, håll bara lite koll. |
CHRISTINAS PASTARÖRA MED OST OCH CRÉME FRAICHE Spagetti eller pasta till 2 portioner 1 burk Créme fraiche, kokbar 1 burk Créme Bonjour - blåmögelost 1 pkt bacon Ruccola |
Koka spagetti eller pasta enligt förpackningens
instruktion. Bryn 1 pkt bacon, häll av fettet och klipp baconet i småbitar. Häll ner 1 burk créme fraiche, kokbar, samt 1 burk/ask av märket créme bonjour - blåmögelost i en kastrull. Värm blandningen under omrörning. När blandningen börjar koka, minskas värmen så att det bara sjuder. Blanda ner den klippta baconen och låt sjuda nån minut. Vänd ner spagettin/pastan i créme fraiche-ost-bacon-röran. Servera på tallriken och strö över ruccola. |